Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10 september Zaanse Uitmarkt

september 10 @ 12:00 - 23:30

Op zaterdag 11 september vindt de 4e editie van de Zaanse UITmarkt plaats! Ontdek wat onze prachtige streek te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan. Of je nu van klassiek of modern houdt, jong of oud bent. Tijdens de Zaanse UITmarkt is er voor ieder wat wils: theater, klassieke muziek, jazz, blues, rock, dans, talloze workshops én: de entree is gratis!

De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Tegenover het stadhuisplein (op de toekomstige plek van het Cultuurhuis) komen alle lokale cultuuraanbieders deze dag samen om je een voorproefje te geven van het nieuwe seizoen. Wat dacht je van een spectaculair optreden van De Kift, Hollandse meezingers door Glenn de Koning en natuurlijk worden ook de kleintjes niet vergeten! Zo komt Pathés ‘Charlie’ langs, kun je proefjes doen bij het Hemlab op locatie of een molentje maken bij het Molenmuseum. Dit is slechts een kleine greep uit het enorme aanbod.

Toplocatie

Voor de UITmarkt hebben we de best denkbare locatie gevonden in Zaanstad gevonden: direct naast het centraal station van Zaandam! Bij de ingang van het station – voor het stadhuis – kijk je zo op het festival­terrein. De schutting tegenover het stadhuis wordt hier verlaagd tot een geweldig bordes met zicht op het hele terrein en het grote podium. Vanaf het ‘bordes’ kun je ook direct met de trap naar beneden. En voor de durfals: we proberen een tokkelbaan voor elkaar te krijgen! Ben je ooit eerder zo op een festival terecht ge­komen? En de toegang is gratis dus je komt niet uit bij de kassa, maar op het midden van het terrein. Bij mooi weer misschien wel in een bak met water….

Bereikbaarheid

Tip: als je niet met het openbaar vervoer komt, kom dan met de fiets. Op slechts 50 meter afstand van het terrein vind je één van de grootste fietsparkeergarages van Zaanstad. Kom je met de auto dan kun je terecht in het naastgelegen Qpark Hermitage (let op: het is op zaterdag gauw vol).

Vrijwilligers gezocht
Draag jij de Zaanse cultuur een warm hart toe en wil je helpen de UITmarkt tot een groot succes te maken? Meld je dan aan als vrijwilliger. Gedurende de dag (12.00 tot 23.00 uur) zoeken we hulp! Denk aan bezoekers wegwijs maken en informeren op het terrein, publiekswervers en hulp bij werkzaamheden op het terrein zelf door de dag heen. Meld je aan via uitdezaanstreek.nl of maak gebruik van het aanmeldformulier: https://docs.google.com/forms/d/1PIFOLF0m23IvN4qGWisJBoOjNHSZYNoWCYQUD5EWK2s/viewform?edit_requested=true

Gegevens

Datum:
september 10
Tijd:
12:00 - 23:30

Organisator

Zaanse Uitmarkt
E-mail:
info@zaanseuitmarkt.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bullekerk Zaandam
Westzijde 75
Zaandam, Nederland
+ Google Maps