Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

7 oktober World Living Statue Festival

7 oktober 2022 - 8 oktober 2022

Verroer je niet, want alle professionele internationale levende beelden zijn weer in beweging gekomen. Na een lange periode van echte stilstand zijn ze terug als nooit tevoren. En hoe: Zaandam stroomt over van mooie, leuke, ontroerende, spectaculaire en prachtige levende standbeelden. In Zaandam en Alkmaar zijn de internationale en nationale beelden te bewonderen tijdens het  Zaandamse Leven(de) Beelden festival.

Vanaf het allereerste begin in Arnhem in 2008, waar het festival dertien jaar heeft plaatsgevonden, heeft het festival een gigantische aantrekkingskracht. Elke festivaleditie weer vergapen zich meer dan 200.000 bezoekers aan bijna 200 prachtige kunstzinnige, ontroerende en/of grappige living statues. Voor de kunstvorm zelf is de impact van het festival enorm.

‘Meedoen aan het World Living Statues festival’ zegt in de wereld van het levende standbeeld bijna alles. Maar ook de vele bezoekers kijken er telkens naar uit. En publicitair? Van Australië tot Canada en van Argentinië tot China… overal wordt er aandacht aan het festival geschonken. Het is het grootste festival ter wereld voor en door living statues.

Leven(de) Beelden Zaandam Centrum
Vrijdag 7 oktober: Statues by night | Meet the Champions  | 19:30 – 22:30 uur
Zaterdag 8 oktober: profs en kids (Zaanse beelden) | 13:00 – 17:00 uur

Vrijdag 7 oktober – Statues by Night: Meet the Champions
Statues by Night: Meet the Champions is dé spetterende opening van het festival. Een keur aan wereldkampioenen maakt speciaal voor de gelegenheid haar opwachting. Je wordt getrakteerd op een overweldigend mooi en innovatief optreden van een stoet aan levende beelden in de donkere avond. De deelnemers laten hun succesvolle en prijswinnende creatie op theatrale wijze laten zien. Via een vooraf vastgestelde route wandel je door Zaandam Centrum en vergaap je je aan de meest magnifieke en vreemde creaties. Statues by Night is betoverend, verrassend en zet de veelbelovende toon voor de rest van de festivalweekends.

Zaterdag 8 oktober – Leven(de) Beelden met profs en kids
Op de zaterdag van het evenement krijgt aanstormend talent alle ruimte om het podium op straat te veroveren. Zowel de jeugd die niet eerder in aanraking is geweest met theater als de inmiddels fanatieke uitdagers van de oudere garde, wordt de kans geboden hun kunsten te vertonen.

Echte bekende Zaanse beelden worden verbeeld door (inter)nationale professionals. Deze dag staat daarmee in het teken van de onmisbare overdracht van kennis, expertise en enthousiasme en is daarmee onmisbaar voor je volledige World Living Statues Festival-experience!

Meer info: www.worldlivingstatues.nl

Gegevens

Begin:
7 oktober 2022
Einde:
8 oktober 2022

Organisator

BIZ Zaandam
E-mail:
info@stadshartzaandam.nl

Locatie

Centrum Zaandam
1506ED Nederland + Google Maps
Telefoon:
0628681804