Hallo,ik ben Caitlin van der Scheer en ik ben 24 jaar.

Ik ben 3 jaar geleden begonnen met de opleiding costumière bij de modevakschool New Style van Ferna Hellingh Eschweiler. Ik heb deze opleiding in mei afgerond en in september begin ik met de opleiding tot coupeuse.

Ik doe mee aan deze challenge omdat ik mezelf graag wilde uitdagen om iets te maken wat ik nog nooit eerder heb gemaakt.

Ik heb mij laten inspireren door het kant, de grote rokken en de stukken die gebruikt werden om de heupen breder te doen lijken en om de rok mooi te laten vallen.

Ik heb de inspiratie van de heupstukken verwerkt in de kapmouwen. De heupstukken maakten de heupen breder en dit heb ik dus gedaan bij de schouders. Ik heb gebruik gemaakt van een redelijk stijve schoudervulling, waardoor de schouders dus breder lijken.

Ik heb gebruik gemaakt van deze zwarte stof omdat het borduursel erop mij deed denken aan het verborgen kant in de Zaanse klederdracht.

De vrouwen hadden altijd grote rokken aan en vaak ook meerdere lagen die eigenlijk niet zichtbaar waren. Ik heb geprobeerd er een moderne twist aan te geven en de voorkant korter te maken. Zo zie je ook wat er aan de binnenkant zit.