Olga Stelma

Ik ben Olga Stelma. Ik heb ontwerpen gemaakt met de lijnen geïnspireerd op de streekdracht van toen, de kleurstellingen van nu en daar een combinatie van gemaakt.

Lees meer

Caitlin van der Scheer

Ik ben Caitlin van der Scheer. Ik heb mij laten inspireren door het kant,de grote rokken en de stukken die gebruikt werden om de heupen breder te doen lijken.

Lees meer

Christa van Doesburg

Mijn naam is Christa van Doesburg. De stof die ik voor de jas en rok heb gebruikt, is corduroy. Corduroy is rond 1860 bedacht door een man uit Manchester, Engeland.

Lees meer

Wendy Stikkelorum 1

Mijn naam is Wendy Stikkelorum. Ik heb met het ontwerpen van de jas vooral de focus gelegd op de stof van de Zaanse klederdracht.

Lees meer

Tanja Waiboer

Ik ben Tanja Waiboer. Mij sprak vooral het jak aan in de Zaanse Streekdracht en ook een beetje de wijde rokken. Ik heb dit toegepast door de mouwen van het jasje driekwart te maken …

Lees meer

Lisette Way

Ik ben Lisette, 30 jaar oud. Ik heb geprobeerd om de Zaanse klederdracht om te zetten naar een moderne casual outfit. Ik ben met name geïnspireerd geraakt door de prachtige rokken in de Zaanse klederdracht.

Lees meer

Khes ten Wolde

Ik ben Khes ten Wolde, 16 jaar, mijn passies zijn kleding maken en visagie. Kant was mijn grootste inspiratiebron, ik heb het veel toegepast. Ik heb het kant zo neergelegd in een vorm van een hals doek.

Lees meer

Joolz Bazan

Ik ben Joolz Bazan. Het duurzame aspect sprak mij erg aan. Recycle, rede fine, re-use, respect zijn mijn doelen. Weggooien vind ik zonde. Ik ben ook voorstander van hand­arbeid en ambacht.

Lees meer

Grada van Amesfoort

Ik ben Grada van Amesfoort. Een korset dragen we gelukkig niet meer, maar de haken, oogjes en de nestelgaatjes met veter vind ik te gek en heb ik daarom in de jas verwerkt.

Lees meer

Wendy Stikkelorum 3

Mijn naam is Wendy Stikkelorum. Van het ontwerp geïnspireerd op de molen en het touwen ontwerp van Nathalie Prins – Van Duin is een ware fusion gecreëerd.

Lees meer

Klaske Duin 1

Ik ben Klaske Duin, 14 jaar en ik zit bij Tanade op les. Bij dit kostuum was ik vooral geinspireerd door onderkleding. Het heeft een hoop inpact, maar je kunt het niet zien. Het skelet dus eigelijk.

Lees meer

Michelle Buitink

Ik ben Michelle Buitink. Ik heb naar de grove vormen van de Zaanse Kaper gekeken en daarbij vielen mij de silhouetten en de gelaagdheid op. Deze 2 punten heb ik geprobeerd mee te nemen in mijn ontwerp.

Lees meer

Wendy Stikkelorum 2

Mijn naam is Wendy Stikkelorum. Voor het maken van deze creatie is voor al de industrie van Zaandam een inspiratiebron geweest. Gefascineerd door het strakke lijnenspel van de molen in het Zaans museum…

Lees meer

Klaske Duin 2

Ik ben Klaske Duin, 14 jaar en ik zit bij Tanade op les. Ik werd door een hele hoop geinspireerd bij het kijken van de zaanse klederdracht, maar vooral door de hoepels.

Lees meer

Christa Marcus

Mijn naam is Christa. Mijn ensemble bestaat uit twee versies: een volwassen vertaling en een hedendaags model voor een meisje van 9. Gemaakt van klassieke materialen als zijde, taft, kant en katoen.

Lees meer

STEM OP JE FAVORIETE CREATIE EN KOM 1 SEPTEMBER NAAR HET STADSHART IN ZAANDAM