Over het festival

1 september 2018 – 13.00 uur tot 17.00 uur
Het stadshart van Zaandam staat zaterdag 1 september voor de zesde keer in het teken van fashion en lifestyle. Voor één middag is de gedempte gracht de fashion- en lifestylestraat van Nederland. Dit jaar showen 16 fashionstudenten, tussen 13.00 en 17.00 uur, al lopend ‘over het water’ hun creaties, gevolgd door de Zaanse fashionondernemers met hun allernieuwste collecties.

De show komt tot stand in samenwerking met de ‘award winning’ kapsalon Hollywood’s Colorhouse uit het stadshart. Geen onbekende in fashionland. Datzelfde geldt ook voor onze presentator: Sonja Silva. Zij was Miss Nederland in 1997 en is onder andere bekend van haar modellenwerk. Ze was vj bij TMF, heeft maar liefst twee keer in de Playboy gestaan en was o.a. te zien in de televisieserie Costa! en Onderweg naar morgen.

Beautystreet

Behalve de spraakmakende catwalk waar je de trends en must haves voor komende seizoen ziet langskomen, zelfs op het gebied van bruidsmode, kun je ook de Beautystreet bezoeken in de muziekkapel op de gracht. Het team van kapsalon Hollywood’s Colorhouse is daar aanwezig om mensen uit het publiek te halen en hen tips & tricks te geven over styling. Laat jij je ook inspireren? Dan maak je kans op een totale make-over ter waarde van circa 600,- euro. Ook zal er die middag een minishow (avant garde) plaats vinden met de meest waanzinnige en onrealistische kapsels.

Waslijn challenge – Steun de kledingbank en ontvang leuke kortingen

Onderdeel van het programma van dit jaar is de unieke waslijn challenge. We vragen jou om je oude kleding te doneren aan kledingbank Zaanstad om zo samen een zo lang mogelijke waslijn te maken. Kledingbank Zaanstad staat op 1 september tegenover de muziekkapel om je oude kleding in te nemen. Om je te bedanken ontvang je van hen een kortingsvoucher*, waarmee je bij diverse winkels in het stadshart langs kunt. Je ingeleverde kleding hangen we tijdens het festival aan een lange waslijn in het stadshart en gaat daarna naar de kledingbank Zaanstad. Zij geven herbruikbare kleding en schoeisel aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Die waslijn moet dus zo lang mogelijk! De waslijn challenge wordt gesponsord door Hermitage Shopping Zaandam.

* De kortingsvouchers zijn op de dag zelf en de zondag erna geldig bij de deelnemende winkels. Je mag deze gebruiken voor meerdere winkels. De kortingen en acties variëren per winkel.

Modeshow

Wat zijn de nieuwste kledingtrends? Tijdens het Stadshart Fashion en Lifestyle event krijg je het antwoord. De belangrijkste modezaken uit het Stadshart Zaandam presenteren de nieuwste herfst- en wintercollectie en meer tijdens de wervelende modeshows op het water van de Gedempte Gracht.

Publieksprijs

Je kan stemmen voor je favoriete creatie
16 fashion-studenten van Atelier Tanade uit Wormer en Modevakschool New Style strijden 1 september met hun creaties om zowel de jury- als publiekprijs. De creaties zijn geïnspireerd op de 18de en 19de-eeuwse Zaanse streekdracht zoals stichting de Zaanse Kaper ze ook nu nog draagt. Voor de publieksprijs kun je vanaf medio augustus stemmen op deze site. Via onze Facebookpagina houden we je op de hoogte van alle creaties en de tussenstand. Handig dus als je onze Facebookpagina liket, dan zie je de oproep vanzelf voorbijkomen. De creaties van de winnaars van zowel de jury- als publieksprijs worden tentoongesteld in het Zaans museum.

Programma

12.30   Muziek tot ca. 12.55 uur
13.00   Show 1 winkels
13.45   Pauze (muziek, dans)
14.00   Show 2 winkels
14.45   Einde winkels afsluiting
15.00   Show 3 Fashion Challenge/Kaper
15.45   Jury uitslag
16.00   Show 4, Bruidsmodeshow Woman Wants
16.45   Finale

STEM OP JE FAVORIETE CREATIE EN KOM 1 SEPTEMBER NAAR HET STADSHART IN ZAANDAM