Over het festival

31 augustus: Het Zaans Fashion & Lifestyle Festival
Het stadshart van Zaandam staat zaterdag 31 augustus weer in het teken van (het maken van) mode. Groot verschil met voorgaande jaren is dat dit jaar de catwalk verplaatst is naar de watergang voor het Inntel Hotel, bovenaan het stadhuisplein. Daar kun je de prachtige resultaten zien die de ontwerpwedstrijd dit jaar heeft voortgebracht. Modellen showen de creaties van fashion-studenten van Atelier Tanade uit Wormer, Modevakschool New Style en Astrid van der Linden. Benieuwd wie van hen de juryprijs wint voor het mooiste ontwerp? Kom dan 31 augustus naar het stadhuisplein!  

Ook dit jaar denken we aan het goede doel: net als vorig jaar zamelen we weer ‘oude’ kleding in voor Stichting Kledingbank Zaanstad middels de waslijn actie. Lever jij oude kleding in? Dan ontvang je van ons een voucher waarmee je korting krijgt bij diverse winkels.

Het festival wordt gepresenteerd door Bas Husslage, cultuur ondernemer, schrijver en voormalig stadsdichter.

Ontwerpwedstrijd

Modemakers geïnspireerd op Oude Zaanse Ambachten.
Fashion studenten van Atelier Tanade uit Wormer, Modevakschool New Style en Couturier Astrid van de Linden hebben exclusief voor het Fashion & Lifestyle Festival hun creativiteit aangesproken. Alle studenten maakten geinspireerd door het thema Oude Zaanse Ambachten een bijzondere creatie, maar slechts een van hen gaat naar huis met juryprijs.  

De Metamorfose -Stylingsessie

Bij deze metamorfose zal Maureen Riley op het podium bij het stadhuisplein een aantal vrouwen uit het publiek ‘life’ een mini personal care stylingsessie geven. Hierbij maakt Maureen gebruik van duurzame kleding en materialen (van Miss Green, een duurzaam kleding merk uit Noord-Holland) en zal ze proberen om de betrokkene in korte tijd aan te kleden in een stijl die ook echt past bij diens persoonlijkheid.
Mocht je niet op het podium terechtkomen en wil je toch ontdekken welke kledingstijl en kleuren het beste bij jouw passen, na deze show kan je de hele middag nog tips en adviezen krijgen van Maureen bij haar stand….
Maureen is personal care en fashion styliste en personal shopper in Zaandam.

Waslijn Challenge – Steun de kledingbank en ontvang leuke kortingen!

De langste waslijn van Nederland
Ook in de Zaanstreek zijn er mensen die nauwelijks rondkomen en dus niet zomaar even kunnen shoppen voor nieuwe kleding. Jij kunt helpen! Lever tijdens het Fashion & Lifestyle Festival op 31 augustus jouw oude kleding in bij het inleverpunt van de Kledingbank Zaanstad onder het motto: #delenstaatjegoed. Met die kleding proberen we de langste waslijn van Nederland te maken, waarna de Kledingbank Zaanstad ervoor zorgt dat de kleding terecht komt bij mensen die het zelf niet (meer) kunnen betalen. Als dank ontvang je van de winkeliers in het stadshart een voucher* waarmee je met korting je nieuwe look kunt shoppen.

* De kortingen en acties variëren per winkel.

Oude Zaanse Streekdracht

DE ZAANSE KAPER is een groep mensen die zich bezighoudt met de historie van het kostuum in de Zaanstreek uit de periode 1750 – 1910. Zij zullen prachtige kostuums en accessoires uit die tijd presenteren op de catwalk. Ook staat er een grote verkleedkist met kleding waarmee kinderen op de foto kunnen.

FASHION CHALLENGE

BEKIJK HIER DE CREATIES

Gedempte Gracht, Muziekkoepel
Stadhuisplein

Met dank aan De Zaansche Molen voor het beschikbaar stellen van de historische foto van het echtpaar.