Vacature | Centrummmanager

Stichting Bedrijveninvesteringszone Stadshart Zaandam biedt aan de functie van;

Centrummanager

De binnenstad van Zaandam is de laatste jaren uitgegroeid naar een modern centrum van formaat waarin ondernemers, gemeente, instellingen en organisaties nauw samenwerken. Uitgangspunt is om een bruisend centrumgebied te creëren met een grote regionale uitstraling, die bezoekers uit de wijde omgeving trekt. De organisatie van spraakmakende evenementen maken deel uit van deze ambitie. In 2019 is de samenwerking ook bekrachtigd door over een groot gebied in de binnenstad een BIZ starten onder 300 ondernemers. Centrale regie, laagdrempelig contact en verbinding tussen initiatieven is de volgende stap die de samenwerking verder moet intensiveren en de binnenstad verder kan laten groeien. De rol van de centrummanager is om die volgende stappen te regisseren om daarmee het economisch functioneren, sociale cohesie en kwaliteit in het centrum te verbeteren.

Verantwoordelijkheden en profiel

De centrummanager is een netwerker, initiator en uitvoerder voor zaken die spelen in de binnenstad, van Peperstraat tot Ebbehout, van Zaantheater tot Verskade. U houdt rekening met landelijke en lokale trends en ontwikkelingen, signaleert bewegingen in de markt en weet dit terug te brengen naar nuttige informatie voor de ‘bakker om de hoek’ en de landelijke retailer. De centrummanager geeft met het BIZ-bestuur uitvoering aan het BIZ-plan, is intermediair tussen de ondernemers en de gemeente over ontwikkelingen en dagelijkse bezigheden, stemt af met de winkeliersverenigingen, begeleidt de horeca met evenementen en bent sparringpartner voor Stichting Marketing Zaanstreek. U oppert nieuwe ideeën en (lange termijn) plannen bv. ter stimulatie van het toerisme, bent sterk in sociale omgang en weet van aanpakken. U spreekt daarbij de taal van de ondernemers en culturele instellingen maar verstaat ook de taal van de bewoners, overheid en politiek. U kunt anderen enthousiasmeren en overtuigen, bent vasthoudend, doelgericht en slagvaardig. U kunt omgaan met conflicten en belangentegenstellingen. Daarnaast heeft de centrummanager communicatieve vaardigheden m.b.t. vulling van socialmedia, de nieuwsbrief en het betrekken van de pers om het stadshart zichtbaar te maken.

Aanbod en procedure

We zijn op zoek naar een (zelfstandige) centrummanager op HBO-WO werk- en denkniveau voor gemiddeld 24 uur per week, tariefstelling in beginsel €35.000-€45.000 per jaar. Invulling van de uren is flexibel (na overleg) waarbij ook delen buiten reguliere kantoortijden vallen. U wordt als zelfstandige ingehuurd door het BIZ-bestuur voor een periode van een jaar met beoogde verlenging tot meerdere jaren. Een onkostenvergoeding ter hoogte van €750 per jaar wordt beschikbaar gesteld voor telefoon- en laptopgebruik

Start van de opdracht is voorzien in het voorjaar van 2020. De sluitingstermijn voor aanmelding is 1 maart 2020. Voorwaarde bij de functie is dat de centrummanager geen zakelijke belangen in het centrum van Zaandam heeft of bij betrokken partijen. Uw motivatie, CV en aanbieding kunt u opsturen naar Stichting BIZ Stadshart Zaandam via info@stadshartzaandam.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met de voorzitter Niels Busch (06 28 68 18 04) of via bovenstaand e-mailadres.