Wie ben je?
Mijn naam is Wendy Stikkelorum,

Wanneer ben je begonnen met kleding maken en bij wie volg je les?
In 2015 ben ik bij Ferna Hellingh van Modevakschool New Style begonnen aan de costumière en coupeuse opleiding. Een mooie technische basis wordt gelegd voor het tekenen van patronen. Sinds oktober 2017 volg ik ook lessen bij Nathalie Prins – Van Duin. Hier kan ik mijn creativiteit alle ruimte geven.

Waarom doe je mee aan deze challenge?
Met deze challenge krijg ik de mogelijkheid om mijn veelzijdigheid te tonen. Het technische en het vooruit kijken versus het out of the box denken en het vrij laten ontstaan. Een mooie kans en ervaring.

Jas:
Wat sprak jouw aan in de Zaanse klederdracht?

Waar de andere twee creaties de industrie als inspiratiebron hadden heb ik met het ontwerpen van de jas vooral de focus gelegd op de stof van de Zaanse klederdracht. Prachtige prenten werden af gewisseld met rijke bloemmotieven of stoffen met streepjes en ruiten. Laag over laag gedragen. Een ware rijkdom verborgen voor de buitenwereld. Wat gebeurd er als alles zichtbaar wordt? Wat zal zich ontrafelen? Daar ben ik mee gaan spelen……

Hoe heb je dit toegepast?
Oude gordijnstalen heb ik zorgvuldig bij elkaar gezocht. Alle eindjes zijn aan elkaar geknoopt en vormen samen een nieuw geheel. Een mooie basis is ontstaan om verder op te borduren. De kleur oranje staat voor creativiteit. Een fluweel zachte stof gekregen van de buurman. Door de twee lagen met een bloemmotief aan elkaar vast te stikken en deze open te knippen komen de bloemen in bloeit. Een nieuwe laag wordt onthuld…… De zeilbootringen geven het geheel een speels effect waarbij de kern van de jas zichtbaar wordt. Diamanten laten het hart stralen.