Wie ben je?
Mijn naam is Wendy Stikkelorum,

Wanneer ben je begonnen met kleding maken en bij wie volg je les?
In 2015 ben ik bij Ferna Hellingh van Modevakschool New Style begonnen aan de costumière en coupeuse opleiding. Een mooie technische basis wordt gelegd voor het tekenen van patronen. Sinds oktober 2017 volg ik ook lessen bij Nathalie Prins – Van Duin. Hier kan ik mijn creativiteit alle ruimte geven.

Waarom doe je mee aan deze challenge?
Met deze challenge krijg ik de mogelijkheid om mijn veelzijdigheid te tonen. Het technische en het vooruit kijken versus het out of the box denken en het vrij laten ontstaan. Een mooie kans en ervaring.

Fushion creatie:
Wat sprak jouw aan in de Zaanse klederdracht?

Van het ontwerp geïnspireerd op de molen en het touwen ontwerp van Nathalie Prins – Van Duin is een ware fusion gecreëerd. Door het gebruik van natuurlijke materialen en de ambachtelijke industrie van de Zaanstreek die we beide als inspiratiebron hebben gebruikt is een nieuw idee ontstaan. Hennep touw, jute en kunststofstrips zijn materialen die we hebben gebruikt.

Hoe heb je dit toegepast?
Om de jute aardappelzak vorm te geven worden in de taille en het bovenlijfje tunnels gestikt. De uiteinden van het geknoopte hoofddeksel worden door de tunnels geregen. Een opvul techniek die veelvuldig gebruikt werd bij het Zaans stikwerk. In het mode beeld van toen is de pannier of te wel de heupverbreder niet weg te denken. Deze hebben we terug laten komen in de vorm van twee diezakken wat het geheel een futuristische uitstraling geeft.

Bij het maken van deze creatie is er gebruik gemaakt van verschillende handwerk en knooptechnieken. Natuurlijk mag de naaimachine niet ontbreken. Maar ook is er gewerkt met de boormachine en decoupeerzaag om deze kunstzinnige creatie tot stand te brengen.