Winkeliers Westzijde en Stichting Tengel organiseren Etalierroute

“Wie inspireert wie” is het thema van de Tengel-atelierroute van 2014. Dit jaar wordt de Tengel atelierroute uitgebreid met een zogenaamde Etalierroute: kunst in de winkels en etalages van de winkels aan de Westzijde, Zeemansstraat en Stationsstraat . Dit evenement vindt plaats op 3, 4 en 5 oktober aanstaande.

Traditiegetrouw vinden de eerste 2 weekenden van oktober altijd de atelierroutes van de Zaanse kunstenaarsvereniging plaats.

Volgens Marc Volgers, kunstenaar, is de Westzijde, met als uitlopers zijstraten als de Zeemansstraat en de Stationsstraat, de perfecte meetlat van de bouw in Nederland. Een van de oudste winkelgebieden in het Zaanse met statige panden, betonbouw en toch ook de houten arbeiderswoningen, waar zich nog de echte ondernemers bevinden.

Kunst in de supermarkt!…. Ook dat kan! Er komt een groot kinderatelier en museum op de beneden etage van de Dirk van de Broek. Je zaterdaginkopen doen wordt een beleving.  Met gekke recepten en iconen uit de wereld van de reclame… Cha, cha, cha,  wat zullen we eten?

Op 3 oktober is de start van de Etalierroute met kunst in en om de winkels. Er is kunst in de etalages en in de winkels. Er doen ruim 22 verschillende winkels en kusntenaars mee aan dit project.

Meer informatie over de winkels, de kunstenaars en de route: www.tengel.nl

etalierroute