Bereikbaarheid

Met de auto

Met de auto kan je het stadshart van Zaandam zowel via de westkant als de oostkant bereiken.

Met de fiets

In het stadshart zijn ruim 4.000 fietsparkeerplekken, voor winkelend publiek en overstappers op bus en trein.

Met het OV

Je neemt de trein naar Zaandam. Als je het station aan de oostkant uitloopt via het stadhuisplein, loop je rechtstreeks het nieuwe stadshart in!

Parkeren auto

In en om het stadshart van Zaandam kan je de auto zowel in parkeergarages, op parkeerterreinen als op losse parkeerplekken in diverse straten terecht. Parkeren kan verder in de Parkeergarage de Hermitage, Rozenhof en het Zaantheater of op de Behouden Haven.

Let op: de Hermitage en de Behouden Haven zijn het best te bereiken vanaf de westkant van Zaandam. Rozenhof en het Zaantheater zijn zowel vanaf de westkant, als de oostkant van Zaandam te bereiken, wegrijden is echter alleen mogelijk in oostelijke richting.

Je kan in de diverse straten in het centrum met je auto terecht. Mobiel parkeren met een App is hier mogelijk via diverse aanbieders!  Meer informatie over parkeren in Zaandam vind je hier.

Parkeren fiets

fietsparkeren kaartje gemeente

In het stadshart van Zaandam kan je de fiets op diverse locaties parkeren, zowel onbewaakt, als bewaakt en overdekt, gratis! Op onderstaande kaart zie je waar. Let op: op bepaalde plekken mag de fiets maximaal 4 uur staan. Overdekt parkeren kan (gratis!) in het Fietsenpakhuis op de Vinkenstraat (ga naar de website voor de openingstijden).

Bekijk hier de fietskaart. Aan de westzijde van het station zijn nog eens bijna 900 plekken.