Olga Stelma

Ik ben Olga Stelma. Ik heb ontwerpen gemaakt met de lijnen geïnspireerd op de streekdracht van toen, de kleurstellingen van nu en daar een combinatie van gemaakt.

Lees meer

Caitlin van der Scheer

Ik ben Caitlin van der Scheer. Ik heb mij laten inspireren door het kant,de grote rokken en de stukken die gebruikt werden om de heupen breder te doen lijken.

Lees meer

Christa van Doesburg

Mijn naam is Christa van Doesburg. De stof die ik voor de jas en rok heb gebruikt, is corduroy. Corduroy is rond 1860 bedacht door een man uit Manchester, Engeland.

Lees meer

Wendy Stikkelorum 1

Mijn naam is Wendy Stikkelorum. Ik heb met het ontwerpen van de jas vooral de focus gelegd op de stof van de Zaanse klederdracht.

Lees meer

Tanja Waiboer

Ik ben Tanja Waiboer. Mij sprak vooral het jak aan in de Zaanse Streekdracht en ook een beetje de wijde rokken. Ik heb dit toegepast door de mouwen van het jasje driekwart te maken …

Lees meer

Lisette Way

Ik ben Lisette, 30 jaar oud. Ik heb geprobeerd om de Zaanse klederdracht om te zetten naar een moderne casual outfit. Ik ben met name geïnspireerd geraakt door de prachtige rokken in de Zaanse klederdracht.

Lees meer