U heeft ze vast al zien wapperen: de banieren met het nieuwe logo van stadshart Zaandam en het Dam tot Dam logo! Want binnenkort is het zover!

Op zaterdag 20 september vindt de 12e editie van de Dam tot Dam Wandeltocht plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden en de finish is op de Burcht in Zaandam. Maar liefst 17.500 wandelaars (een record aantal) komen aan in Zaandam! Maar dat is nog niet alles. Diezelfde zaterdag is er ’s avonds de unieke Damloop by night ! Het is één van de sfeervolle hoogtepunten van de jubileumeditie van de Dam tot Damloop. Ruim 10.000 lopers doen mee aan deze 4 Engelse Mijl (6,4 km) door de verlichte straten van Zaandam.

Ondernemers in het stadshart is gevraagd om hun winkels tot 22 uur open te laten zijn. Hopelijk wordt hier massaal gehoor aan gegeven zodat het ook ’s avonds nog gezellig druk is in het stadshart.

Op zondag 21 september vindt de 30ste editie van de Damloop plaats. Ook dan is het druk in Zaandam en zijn de winkels open van 12-17 uur.

Dam tot Dam Fanplein
De ideale locatie om deelnemers vlak voor de finish aan te moedigen is het Dam tot Dam Fanplein op de Burcht.  De lopers van de Dam tot Damloop passeren de Burcht tussen 11.00 en 17.00 uur. Vanaf een tribune kan hier de passage van de lopers van de Mini Dam tot Damloop en de 4 en 10 Engelse Mijl gevolgd worden. Ook kun je op het Fanplein onder het genot van een hapje en drankje genieten van de gezellige Sky Radio Drive-in Show en een bezoek brengen aan de diverse stands. Tijdens de Dam tot Damloop op zondag staat er bovendien een groot videoscherm waarop de hele dag de live tv-uitzending van RTV Noord-Holland in beeld wordt gebracht.

Kinderfeest
Op het Dam tot Dam Fanplein is op zondagochtend de start van de Mini Dam tot Damloop. Na afloop van de Miniloop vindt hier ook een spetterend kinderfeest plaats. Kinderen kunnen zich laten schminken, spelen op de springkussens of met Dammie, de mascotte van de Mini Dam tot Damloop, op de foto gaan.

Kortom, een en al gezelligheid dit weekend in het nieuwe stadshart van Zaandam!

Meer informatie is te vinden op:

www.damloop.nl

www.damtotdamwandeltocht.nl

damloop 1