Afgelopen maandag ontving Henk van den Bosch uit handen van wethouder Leny Vissers-Koopman en Frans Wittenberg, als eerste een nieuw geel hesje voorzien van het nieuwe stadshart Zaandam logo. Ook de collega’s van Henk krijgen zo’n nieuw hesje.

Deze actie vond plaats na afloop van de vergadering van de werkgroep Beheer van de stichting Binnenstadmanagement Zaandam (SBZ). Wethouder Vissers-Koopman (o.a. openbare ruimte) was in het kader van keurmerk veilig ondernemen (KVO) te gast tijdens dit maandelijkse overleg met ondernemers, gemeente, brandweer en politie. Het stadshart van Zaandam heeft inmiddels 3 keurmerk sterren en is hard op weg om de 4e ster te verdienen. Daartoe moeten er o.a. een aantal maatregelen op het gebied van schoon, heel en veilig worden genomen zoals; de jaarlijkse schouw, het organiseren van informatieavonden en (overval)trainingen voor ondernemers, inventarisatie AED’s, tegengaan van graffiti etcetera. Het keurmerk geeft aan dat ondernemers, gemeente, brandweer en politie samen structurele maatregelen hebben genomen om de veiligheid in het winkelgebied te vergroten.

De voorzitter van de werkgroep, Annette Waagmeester (eigenaresse Brilservice) gaf ten aanzien van dit onderwerp te kennen, dat de ondernemers in het stadshart van Zaandam Henk van den Bosch, de schoonmaakkanjer van het centrum, graag willen behouden. Ze waarderen het werk van Henk en zijn collega’s en de betrokken wijze waarop zij het uitvoeren. De ondernemers willen daarom graag de zichtbaarheid van Henk en zijn collega’s verhogen. In 2013 werd Henk zelfs landelijk uitgeroepen tot uitblinker van het jaar! Deze titel wordt gegeven aan straatreinigers die zich buitengewoon inzetten om de openbare ruimte schoon te houden. Henk was zichtbaar blij met het hesje en de waardering voor zijn werk, en ging vervolgens weer snel aan de gang in het mooie nieuwe stadshart van Zaandam.

hesje met logo 3