Wie ben je:

Mijn naam is Esther van Kuik. Ik werk drie dagen in de week op kantoor. In mijn vrije tijd sport ik graag en hou ik me bezig met het naaien van kleding en van tassen. Ik volg sinds drie jaar les bij Astrid van der Linden, van www.aslin.nl uit Assendelft.

Inspiratie:

Als inspiratiebron heb ik de ambacht chocolade maken genomen. Op de Zaanse Schans zag ik bij de Chocolate Factory allemaal chocolade mallen hangen op de achterwand. Dit leek op patchwork en op de Tony Chocolony reep van nu. Geen enkel stukje chocolade is hetzelfde. Vandaar dus allemaal verschillende lapjes (spijker)stof aan elkaar.

Duurzaamheid:

Eerst heb ik van oude jeans stukjes geknipt. Dit heb ik samen met een chocoladestof tot een lap samengevoegd. Daaruit heb ik het patroon geknipt en deze button- down jurk gemaakt. Zo maak ik dus van iets ouds weer iets nieuws.

Mode van nu:

Uit mijn jurk herkent u het uniform van de meisjes van Verkade. Het model is eigenlijk tijdloos, een aantal mede cursisten vond de jurk zo leuk dat zij het wel zouden willen kopen. Het uniform van toen is dus op deze manier een eigentijds kledingstuk.