Wie ben je:

Ik ben Lisette Way en ben woonachtig in Wormer, samen met mijn man, zoontje en twee katten. Ik heb kleding maken ruim tien jaar geleden van mijn moeder geleerd, aan de eettafel op haar naaimachine. Ik naaide de makkelijkste dingen en mijn moeder naaide de moeilijkere onderdelen zoals de rits of een bijpassend jasje bij mijn overslagrokje. Toen ik op mezelf ging wonen kreeg ik een eigen naaimachine. Uiteraard nam ik weleens wat mee naar mijn moeder voor wat hulp.

Bij wie heb je les:

Na jaren zelf aanrommelen, heb ik twee jaar geleden besloten om op naailes te gaan. Ik wilde toch wat netter leren naaien en dat kon bij Modevakschool New Style in Zaandam. Al snel startte ik met de opleiding tot costumière, waar ik zojuist mijn tweede certificaat behaald heb.

Inspiratie:

Ik heb mijn inspiratie gehaald uit de kleding die gedragen werd tijdens het werken vroeger, in de molens, maar ook door bijvoorbeeld de klompenmaker. De mannen droegen overalls, kledingstukken uit een geheel.

Duurzaamheid:

Bij het ontwerpen van mijn kleding heb ik vooral nagedacht over tijdloosheid. De kleding van tegenwoordig is vaak aan mode onderhevig, deze jumpsuit is dat niet. Hij kan gedragen worden naar een feestje of een bruiloft, maar ook op een gewone dag. Nu en over tien jaar. Verder heb ik gebruik gemaakt van stoffen uit mijn voorraad, de blinde rits heb ik geruild voor een ander exemplaar.

Mode van nu:

Ook ik heb een soort van overall gemaakt, een kledingstuk gemaakt uit een geheel. Weliswaar met een moderne twist. De jumpsuit zonder mouwen en met splitjes in de pijpen. En natuurlijk met een blinde rits, dat is wel zo mooi.

Het bijpassende jasje is vooral praktisch van aard, het maakt het geheel feestelijk en lekker warm, zodat ik ’s avonds of op een koudere dag mijn jumpsuit ook aan kan. Zowel de jumpsuit als het jasje heb ik zelfontworpen. Beide kledingstukken heb ik op mijn eigen maten getekend.