Ik ben Lisette, 30 jaar oud en eind mei moeder geworden van een heel lief zoontje.

Tien jaar geleden ben ik begonnen met naaien op de naaimachine van mijn moeder. Ik begon met een simpel rokje, waar mijn moeder dan een bijpassend jasje bij maakte. Toen ik het huis uit ging, kreeg ik een naaimachine cadeau.

Om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen ben ik in juni 2017 bij modevakschool New Style op naailes gegaan. In september ben ik daar gestart met de costumière opleiding van Mode op Maat.

Toen ik van mijn naailerares hoorde dat ik mee kon doen aan de challenge rondom het Zaanse Fashion Event, heb ik me meteen opgegeven. Ik ben dol op challenges omdat je dan “out of the box” moet denken en je creativiteit kwijt kunt in een bepaalde opdracht. Het is heel leuk om te zien hoe een ieder de opdracht op haar eigen manier manier invult.

Ik heb geprobeerd om de Zaanse klederdracht om te zetten naar een moderne casual outfit. Ik ben met name geïnspireerd geraakt door de prachtige rokken in de Zaanse klederdracht. Zonde eigenlijk dat we ze niet allemaal kunnen zien!

Daarom heb ik dit rokje gemaakt van een oude spijkerbroek, waar de verschillende rokken in het middenpaneel en in de plooistukken terugkomen. Het bloesje is geïnspireerd op het korset, de Piccadilly’s aan de onderkant van het korset heb ik in de kraag verwerkt. De knoopsluiting is gemaakt met oma’s knopen en heeft onderaan een strik, die is gebaseerd op de schuine punt onderaan de voorkant van het korset.