Wie ben je?

Mijn naam is Astrid van der Linden. Opgeleid tot coupeuse werk ik als zzp-er in mijn eigen bedrijfje Aslin en ben daarnaast stewardess. Als eigen baas geef ik onder andere naailes, aangezien ik het geweldig vind om anderen te stimuleren in hun creatieve proces zodat zij hun ontwerpen vorm kunnen geven.

“Van niets iets maken” doe ik ook graag. Zo creëer ik van allerhande afval nieuwe gebruiksartikelen. Het geeft me een goed gevoel om op die manier spullen te hergebruiken en iets voor de aarde terug te doen.

Toen ik werd benaderd om mijn cursisten deel te laten nemen aan deze Fashion Challenge, begonnen er in mijn hoofd al flink wat ideeën op te borrelen. Jammer genoeg durft maar één van mijn cursisten deze Challenge aan; dat is zo alleen, dat ik haar steun en ook met een ontwerp de catwalk op zal gaan.

Inspiratie en duurzaamheid:

Als materiaal voor mijn ontwerp hergebruik ik oude windsurf zeilen. En vanwege de verwijzing naar het oude Zaanse ambacht ‘de zeilenmakerij’ en omdat het waterafstotende en winddichte materiaal zich uitstekend leent on te worden omgetoverd tot een regenjas. Verder heb ik voor mijn ontwerp gekeken naar oude Zaanse technieken. Zo heb ik in de taille recycle harten verwerkt (tevens mijn logo), dat is geïnspireerd op ‘Zaans stikwerk’. En tenslotte heb ik mij laten inspireren door de klederdracht van destijds met een wijde rok aan de jas en de capuchon heeft veel weg van een oude Zaanse kap.

Mode van nu:
Ik ben zeer tevreden met het resultaat en zal deze re-use-couture regenjas met veel liefde gaan dragen.