Wie ben je?
Olga Stelma, 41jaar en woonachtig in Zaandam.

Wanneer ben je begonnen met kleding maken?
Toen ik in Leeuwarden de opleiding mode en kleding volgde 25 jaar geleden. Daarna nooit meer iets aan gedaan tot ik een jaar geleden de kans kreeg om mode en design les te geven op mijn werk. Ik ben op zoek gegaan naar een naaicursus maar kon niets vinden tot ik toevallig bij Fluxus by night Nathalie tegen kwam, die in mijn ogen genoeg nieuwe dingen aan mij kon leren en oude dingen die ik wilde opfrissen. Een cursus was snel begonnen bij haar. Nu een jaar verder, mag ik meedoen aan een modeshow, spannend maar erg leuk.

Bij wie volg je lessen?
Bij Nathalie, Tanade

Waarom doe je mee aan de Challenge?
Ik had even geen inspiratie om iets te maken en op dat moment kwam Nathalie in de cursus met de uitnodiging om mee te gaan doen aan deze modeshow.

Wat sprak jou aan in de Zaanse streekdracht?
De lijnen die ze gebruiken accentueren zo mooi de vrouwelijke vormen die gezien mogen worden. De verschillende lagen kleding in de afwisselende lengtes over elkaar heen, gaf me een inspirerend gevoel, je blijft langer kijken naar hoe het werkelijk zit. Je raakt er niet snel op uitgekeken.

Hoe heb je dit toegepast?
Ik heb ontwerpen gemaakt met de lijnen geïnspireerd op de streekdracht van toen, de kleurstellingen van nu en daar een combinatie van gemaakt. Met een aantal coupons van de markt een samenstelling gemaakt van stoffen die Qua kleur voor de winter van 2018/19 in zijn. De patroondelen konden precies uit de coupons. Als of het zo bedacht en uitgerekend was. Een heerlijk proces was begonnen en hier is het resultaat.